Fanø - også for handicappede

Fanø har nogle enestående tilbud, hvis du er bevægelses handicappet eller kørestolsbruger.

Har man et bevægelseshandicap kan det være svært at komme ud og opleve den smukke danske natur. Det har vi gjort noget ved på Fanø.

Med de to elektriske off-roadkørestole er det nu muligt for endnu flere at deltage i de forskellige udflugter, der tilbydes. Det koster 100 kr per dag at leje kørestolene. De kan lånes til både de guidede ture og til ture uden guide.

 

 

Transporten til Fanø er nem og enkel. De to færger Fenja og Menja er mærkede af godadgang.dk som handicapvenlige. Sejlturen tager 12 min, så er man i bil er det slet ikke nødvendigt at forlade bilen under sejladsen.

Fanø er en ø med to historiske landsbyer, Nordby og Sønderho. De mange gamle og ofte fredede huse er desværre ikke altid handicapvenlige - med smalle døre, trappetrin og lignende. Derfor vil der være butikker, hvor det vil være svært at komme ind. Men der er også mange moderne indrettede butikker, hvor der er nem adgang.

 

 

Overnatning

Der findes ingen overnatningsmuligheder på Fanø, der er mærkede af godadgang.dk. Det betyder imidlertid ikke, at der ikke findes handicapvenlig overnatning. Der er en del moderne feriehuse, hvor det er muligt at komme til for kørestols brugere. Kontakt et af udlejnings bureauerne for nærmere oplysninger.

 

 

Terrængående kørestole

Vi har to elektriske terrængående kørestole af mærket Cadweazle Energy. De kan lånes til både guidede naturture og til ture uden guide. Kørestolene kan lånes ved henvendelse til Visitfanø, Skolevej 5-7, Nordby - tlf 70 26 42 00.

Det koster 100 kr per dag at låne kørestolen.

Kørestolene står i et skur ved stranden i Sønderho, så de kan køres direkte ned til stranden, hvor de meget populære vadevandringer til sælbanken foregår.

Læs mere om Cadweazle Energy.

 

 

Dialysecenter Fanø

På Fanø findes en af de få private dialyseklinikker, hvor gæster på ferie kan bestille behandlinger i forbindelse med et ferieophold. Klinikken ejes af Nyreforeningen.

Der samarbejdes med nyrelæge fra Dialyseafdelingen på Kolding Sygehus. Klinikken er placeret i Fanø Sundhedshus. 

For mange nyrepatienter kan det være et problem at tage på ferie. Men med Dialyseklinikken Fanø er det muligt at planlægge ferie og bestille dialysebehandling på samme tid.

Vigtige Informationer

Dialyse typer:

Single-/Double-Needle, HD, HDF 

Særlige informationer:

Medicinsk resumé, dialyseordination, seneste blodprøvesvar, (herunder Hepatitis, HIV, MRSA) fremsendes fra hjemsygehus inden første dialysedag. 

Klinikkens dialysemaskiner er af mærket “Artis” fra firmaet Baxter. Der benyttes filtre af varieret type og størrelse.

Vandkvaliteten er af en garanteret høj mikrobiologisk kvalitet. 

Såfremt specielle filtre og/eller medikamenter (f.eks. EPO) ønskes, skal sådanne medbringes. 

Der serveres kaffe/te, og der er fjernsyn og radio til rådighed. 

Pris:
Prisen pr. dialyse afregnes mellem Danske Regioner og Nyreforeningen. Udenlandske gæster afregnes kontant eller via kontooverførsel.

 

FÅ MERE INSPIRATION HER

Dialysecenter Fanø

Vestervejen 1, 6720 Nordby, Fanø

Pladsreservering til dialyse på Telefon eller e-mail:

Koordinerende sygeplejerske Per Eggert

Mail:fanoe@nyre.dk

Tlf. (+45) 2762 6728