Fanø er også for handicappede 

Transporten til Fanø er nem og enkel. De to færger Fenja og Menja er mærkede af godadgang.dk som handicapvenlige. Sejlturen tager 12 min, så er man i bil er det slet ikke nødvendigt at forlade bilen under sejladsen.

Fanø er en ø med to historiske landsbyer, Nordby og Sønderho. De mange gamle og ofte fredede huse er desværre ikke altid handicapvenlige - med smalle døre, trappetrin og lignende. Derfor vil der være butikker, hvor det vil være svært at komme ind. Men der er også mange moderne indrettede butikker, hvor der er nem adgang.

 

 

Overnatning

Der findes én overnatningsmuligheder på Fanø, der er mærket af godadgang.dk. Det betyder imidlertid ikke, at der ikke findes anden handicapvenlig overnatning. Der er en del moderne feriehuse, hvor det er muligt at komme til for kørestolsbrugere. Kontakt et af udlejningsbureauerne for nærmere oplysninger.

 

 

Dialysecenter Fanø

På Fanø findes en af de få private dialyseklinikker, hvor gæster på ferie kan bestille behandlinger i forbindelse med et ferieophold. Klinikken ejes af Nyreforeningen.

Der samarbejdes med nyrelæge fra Dialyseafdelingen på Kolding Sygehus. Klinikken er placeret i Fanø Sundhedshus. 

For mange nyrepatienter kan det være et problem at tage på ferie. Men med Dialyseklinikken Fanø er det muligt at planlægge ferie og bestille dialysebehandling på samme tid.

 

Vigtige Informationer

Dialyse typer:

Single-/Double-Needle, HD, HDF 

Særlige informationer:

Medicinsk resumé, dialyseordination, seneste blodprøvesvar, (herunder Hepatitis, HIV, MRSA) fremsendes fra hjemsygehus inden første dialysedag. 

Klinikkens dialysemaskiner er af mærket “Artis” fra firmaet Baxter. Der benyttes filtre af varieret type og størrelse.

Vandkvaliteten er af en garanteret høj mikrobiologisk kvalitet. 

Såfremt specielle filtre og/eller medikamenter (f.eks. EPO) ønskes, skal sådanne medbringes. 

Der serveres kaffe/te, og der er fjernsyn og radio til rådighed. 

Pris:
Prisen pr. dialyse afregnes mellem Danske Regioner og Nyreforeningen. Udenlandske gæster afregnes kontant eller via kontooverførsel.

 

FÅ MERE INSPIRATION HER

Dialysecenter Fanø

Vestervejen 1, 6720 Nordby, Fanø

Pladsreservering til dialyse på telefon eller e-mail til:

Koordinerende sygeplejerske Per Eggert

Mail: fanoe@nyre.dk

Tlf.: (+45) 2762 6728