Spise og drikke på Fanø

Verdensarv forpligter. Det gælder også vores fødevarer. På Fanø har vi fokus på kvalitet og brug af lokale råvarer.

Fanø har en enestående natur og er omgivet af hav. Det giver os nogle særlige muligheder for at skabe kulinariske oplevelser.

Fisk fra Nordsøen er en væsentlig del af menuen på mange restauranter. 

Fanø har meget lidt landbrugsland. Alligevel har vi en række producenter, der laver spændende kvalitets fødevarer. f.eks. øl, lammekød, oksekød, røgede skinker og pølser, røget laks, lynghonning, marmelader med mere.

Restauranterne er gode til bruge de lokale råvarer i deres køkken. Den store succes, som det nye nordiske køkken har haft internationalt, har også smittet af på Fanø. Vi har flere restauranter, der har nået et egentligt gourmet niveau. Til dem, der vil have noget enkelt, er der også masser af muligheder.

Artikler

Sydvestjyske Smagsoplevelser

Læs mere om de mange spændende madoplevelser på Fanø og i Sydvestjylland.

Anbefalede samarbejdspartnere

 

Køkkenet har, som noget af det eneste på kroen, fulgt med tiden og er baseret på Vadehavets vilde fauna og unikke spisekammer. Sommeren i Sønderho oser af byens gamle kultur, arv og miljø. Det er de mange folkemusikkere, kræmmere og kunstnere, som er med til at skrue en ekstra tand op for charmen.

 

I Spisehuset  får gæsterne serveret et dejligt morgenmåltid. Senere kan man nyde en god frokost og en dejlig middag - eller måske en kop kaffe/noget koldt at drikke, i pejsestuen eller på den store hyggelige, overdækkede terrasse .

 

Hyggelig café og restaurant med plads til 60 personer, en stor dejlig gårdhave (60 personer). Køkkenet tilbyder: dansk/europæisk land- og torvekøkken. Alt er lavet fra bunden og med masser af kærlighed!!

Speciale: bæredygtigt fisk fra danske farvande, sæsonbuffet (vinterferie, påske, sommerferien, efterårsferien, adventssøndage)

 

Fajancen er både en restaurant, café og antikvitetshandel, ligesom bygningen indeholder den populære, "Sønderho IsCafé".

 

Pandekagehuset er en hyggelig og idyllisk pandekagerestaurant, som har en dejlig og rolig have, hvor gæster kan købe både søde og sunde pandekager. I tilfælde af dårligt vejr, er der indendørs siddepladser i de hyggelige stuer. Det er tilladt at ryge udendørs samt medbringe hunde udendørs i haven.

 

Axel ligger i forbindelse med Rødgaard Camping og alle er velkomne.Vi serverer hjemmelavede italienske pizzaer, prøv f.eks. vore populære Prosciutto di Fanø, med Fanø Skinke, gorgonzola, cherrytomater, friskhøvlet Parmesan og rucola.

 

Minigolf og tennis udlejes fra caféen Pelargoniehuset, hvor I også kan nyde kolde og varme drikke, lettere anretninger – eller få lidt til den søde tand. 
Fra den store terrasse er der en flot udsigt ud over minigolfbanen, promenaden og klitterne.

 

Slagter Christiansens butik på Fanø har eksisteret siden 1994 og producerer og sælger kvalitetsprodukter over hele Danmark

 

Hjørnekroen i Nordby på Fanø byder på hygge, live musik, dart, pool, og god pubstemning. Hotspot
Hjørnekroen har mange musikarrangementer.