Bjergene på Fanø

Bjergbestigning på Fanø? Det lyder som en vittighed og det er det egentlig også. Men vi har lavet en rute, som vi kalder ” De 5 store”. De 5 store er Kikkebjerg, Pælebjerg, Klingebjerg, Annedalsbjerg og Mosedalsbjerg. Ruten er lavet som en Geocaching rute, og ligger på hjemmesiden www.geocaching.com.

Alle der har besteget de 5 bjerge, kan på Fanø Turistbureau, Skolevej 5-7, Nordby få udleveret et certifikat som officiel Fanø bjergbestiger. Er du ikke geocacher, så er det også i orden, hvis du tager et foto af dig selv og din familie på toppen af bjerget. Det er en sjov skattejagt for hele familien, som fører til steder man ikke normalt opdager.

 

 

Bjergene på Fanø er egentlig klitter, som er opbygget gennem mange hundrede år. Fanøs 'ældste klitter' findes på øens østkyst, hvor til de er vandret i 1500 og 1600-årene under den Lille Istid, f.eks. Annesdals Bjerg og Klingebjerg. Jo længere mod vest man kommer jo yngre bliver klitterne. På stranden mellem Fanø Bad og Rindby Strand kan man se den næste generation af klitter blive skabt.