Skovlegepladsen

Skovlegepladsen på Fanø er et af de mest fantastiske steder. Midt i Fanø Klitplantage ligger en kæmpe legeplads med legeredskaber i træ, fantasi figurer, Sherwood Skoven og picnic området.

Skovlegepladsen er meget mere end en legeplads. Det er et dejligt naturområde, hvor man kan gå ture inde i skoven, på klitheden og der er heller ikke langt ned til stranden.

Skovlegepladsen ligger i et naturskønt område i den østlige ende af Fanø Kliplantage.

En betonvej fører fra landevejen Nordby-Sønderho helt hen til Skovlegepladsen, hvor der er en parkeringsplads. Det er også muligt at parkere ved parkeringspladsen ved Sønderho Gl. Fuglekøje og så gå den smukke tur gennem skoven til Skovlegepladsen. 

 

 

Alle legeredskaberne er lavet af træ fra skoven. Der er redskaber for både små og større børn og der er forskellige spil.

Skovlegepladsen er også en skulpturpark. Mange legeredskaber er lavet som fantasifigurer, skovtrolde og andet. Udført af kunstnere fra hele verden. På en af skovstierne er der lavet en løbebane, hvor du kan teste, om du kan løbe ligeså hurtigt som en snegl, en hare eller et rådyr.

Pælebjerg

Tæt ved Skovlegepladsen ligger Pælebjerg - Fanøs højeste bjerg. Med sine 21 meter er det en svimlende oplevelse at bestige Pælebjerg, men er man først nået derop, er der en fantastisk udsigt. 

Den lille sø ved Pælebjerg er også et smukt syn, ikke mindst når åkanderne blomstrer om sommeren.

Kaniner

Der er kaniner overalt på Fanø.

Især tidligt om morgenen og om aftenen kommer de frem for at spise og lege.