Kunst og kultur på Fanø

Fanø er et sted, hvor kunst og kultur spiller en stor rolle. En stor del er præget af øens maritime historie. Det ses meget tydeligt i arkitekturen i de gamle huse fra det 18. og 19. århundrede. Store kaptajnsvillaer, mange med inspiration fra huse, som sømændene så under deres rejser, præger bybilledet i Nordby og Sønderho.

Denne historie har også medført, at Fanø har udviklet sin helt egen lokal folkemusik og folkedans. Iført de smukke traditionelle dragter spilles og danses der stadig på Fanø. Både unge og gamle holder liv i traditionerne.

Fanø er også et moderne samfund og kulturen har udviklet sig. Mange kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig på Fanø.

 

 

Kunstnere på Fanø

Det er især billedkunstnere, som er blevet tiltrukket af den særlige stemning og lys på Fanø.

Nulevende kunstnere som Johnny Madsen, Finn Hjortskov Jensen, Margit Enggaard og Marie-Louise Exner arbejder og bor alle på Fanø.

Forfattere og musikere bliver også tiltrukket af Fanø. En del af forklaringen på de mange kunstnere er, at der i Sønderho findes både et forfatterhus, et billedkunstnerhus og et musikkens hus. Her kan kunstnere i en periode bo og lave kunst, og nogle af disse har så efterfølgende valgt at slå sig ned på øen.