Spise og drikke på Fanø

Verdensarv forpligter. Det gælder også vores fødevarer. På Fanø har vi fokus på kvalitet og brug af lokale råvarer.

Fanø har en enestående natur og er omgivet af hav. Det giver os nogle særlige muligheder for at skabe kulinariske oplevelser.

Fisk fra Nordsøen er en væsentlig del af menuen på mange restauranter. Torsk, rødspætter, multe og laks er nogle af de fisk, der ofte indgår i fiskeretterne.

Fanø har meget lidt landbrugsland, det meste af øen er naturområde. Alligevel har vi en række producenter, der laver spændende kvalitets fødevarer. Vi producerer øl, lammekød, oksekød, røgede skinker og pølser, røget laks, lynghonning, marmelader med mere.

Restauranterne er gode til bruge de lokale råvarer i deres køkken. Den store succes, som det nye nordiske køkken har haft internationalt, har også smittet af på Fanø. Vi har flere restauranter, der har nået et egentligt gourmet niveau.

Til dem, der vil have noget enkelt, er der også masser af muligheder.

Bakskuld

Bakskuld er den mest kendte og populære egnsret fra Fanø.

Det er er en tørret og røget ising, som steges på panden. Serveres med rugbrød, smør, samt ikke mindst øl og snaps. I en moderne udghave serveres den desuden med remoulade.

Kan fås på flere lokale restauranter.

Caféer og barer

Fandt du ikke hvad du søgte?

Brug Min Ferieguide til at finde flere informationer