Strandsejler og Surf

Suse hen ad stranden i en strandsejler eller på et surfboard på vandet. Det er livet!

Fanø har en af Europas bedste strande til strandsejlads. Der er et afmærket område ca.3 km syd for Rindby til denne type aktiviteter.

Der findes mange forskellige typer strandsejlere. En strandsejler er en lille tre-hjulet, åben vogn. Nogle typer er monteret med sejl, andre trækkes af en håndholdt drage. Nogle kræver stor ekspertise, andre kan man lære at køre på 10 minutter.

Blokart

Blokart er den mest benyttede type til udlejning. Den er nem at køre og derfor også velegnet til begyndere. Den fås også med sidevogn, så selv mindre børn kan opleve suset. Det er en sport for alle, fra 8-10 år til 88 år. Der er undervisning og udlejning af Blokart hele sommeren. Kontakt Fanø Turistbureau for yderligere oplysninger.


Kite-Buggy

Kite-Buggy hedder den anden populære type. Den trækkes af en håndholdt drage og kræver større ekspertise. Fanø er tilholdssted for en lang række af de bedste Kite-buggy kørere, og der bliver også afholdt både trænings-camps og konkurrencer i Kite-buggy.

Landboard

Landboard er nærmest at sammenligne med et skateboard, men med større offroad hjul. Den trækkes i lighed med en kite-buggy af en håndholdt drage, som er også sat fast til personen med et bælte. Dette medfører, at det er muligt at foretage akrobatiske hop med et landboard.

One-wheelers

One-wheelers er en slags skateboard med ét stort hjul på midten af brættet. En one-wheeler er batteridrevet og kan derfor bruges overalt, på stranden, i skoven og i byerne.


Surf på Fanø

Fanø er et surfområde med rigelig plads, og forhold som kan tilfredsstille de fleste.

Det er et rigtigt godt sted at lære surf i bølger, både for nybegynderen i bølgesurf, og den mere øvede som skal perfektionere sin stil og tricks i bølgerne.

Havet ved Fanø er let tilgængeligt og brugervenligt. Det betyder meget, at man kan køre helt ned til vandet, og ikke skal slæbe udstyret flere 100 meter, som man skal mange andre steder.

Der er overraskende gode forhold, både for begynderen i bølgesejlads og for den mere erfarne sejler.

En af de store fordele ved Fanø er, at her er der noget for hele familien, også for dem der ikke surfer. Der er børne aktiviteter, kulturelle oplevelser; alle kan få en god oplevelse. 


Windsurf

Beliggenheden direkte i vestenvindsbæltet, og ud mod Vesterhavet giver særdeles gode forhold til windsurf. Tidevandet gør at bølgerne ændrer karakter, hvorfor udfordringerne også ændre sig. Bølger på 1-2 m er ikke usædvanlige.

Spottet kan sejles S,N,V, NV og SV, hvor NV er bedst for bølgerne, da det giver perfekt launch.

Kite

På vestsiden af Fanø har du de perfekte forhold. Stranden er bred, og du kan parkere helt ude ved vandet. Masser af plads til launch.

Spottet byder hele tiden på nye muligheder på grund af revlerne og tidevandet i Vadehavet.

På samme dag kan der være fladt, lavt,  vand inde mod land (perfekt begynder, eller til at øve tricks), choppet lidt længere ude, og 1-2 m bølger længst ude.

Spottet kan sejles S,N,V, NV og SV. V er bedst, da det giver optimale forhold, hvis der surfes bølger.


Sup surf

Fanø har det hele. Her er både mulighed for at padle fladt vand og bølger. Det bedste spot for fladt vand er på østsiden af Fanø, med start i Nordby, og herfra mod syd.

Skal der sejles bølger er det på vestsiden af Fanø. Afhængigt af tidevandet, og vindretning, ruller bølgerne helt perfekt. De bedste spots for bølgesurf er ved Sønderho samt fra Fanø Bad og ind i surfområdet syd for Rindby.

Surfområdet er beliggende syd for Rindby.

Østsiden af Fanø er omfattet af fredning, og her er alt kitesurf forbudt.