loder

Fanø - Dragernes ø

Drageflyvning

Fanø er internationalt kendt som stedet, hvor der flyves med drager. Der er drager i luften fra maj til oktober, men den officielle dragefestival ligger hvert år i juni-måned.

Kommer man til Fanø i midten af juni, kan man opleve noget helt ekstraordinært. På den store strand på vestsiden har dragerne indtaget stranden. Mange tusinde drager fylder himlen i et spektakulært syn. Der er drager på himlen, på jorden, overalt hvor man kigger, er der drager. Fra kæmpestore dyr til små mariehøns, der hopper på jorden.

Fanø International Kite Fliers Meeting

Fanø International Kite Fliers Meeting er det største dragetræf i verden. Det er ikke en festival i normal forstand. Det er et mødested for drageflyvere fra hele verden, som mødes og har det sjovt på stranden. Vi andre er velkomne til at komme og se på, snakke med drageflyverne og nyde både vejret og de farverige drager. Der er ingen entre.

 

For nybegynderen

De fleste af os har prøvet at flyve med drager som børn, enten en hjemmelavet drage eller en drage købt i en butik. Ofte er vi dog blevet skuffede, dragen var af dårlig kvalitet og kunne ikke flyve. Det behøver dog ikke at være svært. Hvis man går ind i en rigtig dragebutik kan man for en overkommelig pris købe en drage, der både er holdbar og nem at flyve med. Har man først prøvet at opleve en drage højt til vejrs, bliver man meget nemt grebet af drageflyvningen.

På Fanø er det også muligt at bygge sin egen drage. Det er en meget enkel drage, men den flyver godt. Det er en en endnu større oplevelse at flyve med noget, som man selv har lavet. Selv ganske små børn kan være med, det handler først og fremmest om at dekorere dragen. Selve bygningen af dragen hjælper de voksne med.