loder

Oplevelser

Store natur og kulturoplevelser


Sæler

Sælerne på Fanø er en af de mest fascinerende oplevelser på øen. Oplev både den spættede sæl og den mere sjældne og større gråsæl på den store sandbanke vest for Sønderho.

Ved lavvande kan du gå 1,5 km ud i havet til sælbanken.

Der er guidede udflugter hele sæsonen.

Sæler

Sælsafari

På sælsafari vandrer vi ca. 1,7 km ved lavvande fra Sønderho Strand til Galgerevet på den tørlagte havbund. I sig selv en enestående oplevelse. Undervejs fortæller guiden om Vadehavet og de spændende dyrearter vi møder undervejs.

Sælsafari

Fanø - det er strandferie

Der er 12 km sandstrand at boltre sig på. Her kan du bade, vandre og cykle, dyrke strandsport, finde rav og meget andet.

Strandene ved Fanø Bad og Rindby strand er de mest populære badestrande. Søren Jessens sand mod nord er en kæmpe sandørken, og mod syd kan man ved lavvande gå langt ud i havet. Der er noget for enhver smag. Husk at være opmærksom på tidevandet, når du færdes derude.

Stranden

Nationalpark Vadehavet

Fanø er en del af Nationalpark Vadehavet, der er optaget på UNESCO's liste over verdensarv.

Vadehavet er det største sammenhængende tidevands område i Europa og en vigtig rasteplads for trækfugle.

Nationalpark Vadehavet

Fuglekøjerne

Fuglekøjer er noget, som du kun kan opleve på Fanø. Albue Fuglekøje og Sønderho gl. Fuglekøje er idag dejlige naturperler med svømmende ænder.

Fuglekøjer

Rav - Fanøs Guld

Bliv skattejæger på Fanø. Gå på jagt efter de små gyldne klumper, som skylles op på stranden mod vest. Ravet finder du især lige efter en periode med vind og kraftige bølger.

Rav - Fanøs guld

Fugle på Fanø

Fanø er et eldorado for fugle interesserede. Først og fremmest på grund af trækfuglene, der kan opleves forår og efterår, men der er også an lang række standfugle, der opholder sig på Fanø hele året. Blandt de karakteristiske fugle, der kan opleves på Fanø, kan nævnes ryler, lille kobbersneppe, strandskaden, rødben, natravnen...

Fugle på Fanø

Fanø på Cykel

Der er cykelstier mellem alle byområderne på Fanø (Nordby, Fanø Bad, Rindby Strand og Sønderho), så det er trygt og sikkert at cykle på Fanø – for børn og voksne. Hele øen er kun ca. 15 km lang og ca. 5 km på det bredeste sted, så afstandene er korte. Cyklen er den ideelle måde at opleve Fanø på.

Fanø by Bike

Cykeludlejning - Club Fanø

Vi lejer kvalitetscykler ud fra vores butikker i Rindby Strand og Fanø Bad. Vi har både normale cykler og e-bikes til udleje

Club Fanø Cykeludlejning

De 5 bjerge på Fanø

Bjergbestigning på Fanø? Det lyder som en vittighed og det er det egentlig også. Men vi har lavet en rute, som vi kalder ” De 5 store”. De 5 store er Kikkebjerg, Pælebjerg, Klingebjerg, Annedalsbjerg og Mosedalsbjerg...

De 5 bjerge på Fanø

Fanø Skovlegeplads

Naturlegepladsen i Fanø Klitplantage er et paradis for både børn og voksne. Naturlegeredskaber, bålpladser, agility baner og en smuk natur gør det til et perfekt udflugtsmål

Skovlegepladsen
Sælsafari - Nationalparksafari
Havørnesfari
M/S martha

Fanø - en maritim stormagt

Frem til slutningen af det 19. århundrede var Fanø en stormagt inden for søfart. Mange store sejlskibe var hjemmehørende på øen. Idag er de væk, men traditionerne fra dengang præger stadig Fanø

Søfartshistorien

Nordby - Fanøs Hovedstad

Den maritime historie er synlig overalt i Nordby. De gamle skipperhuse, vejnavnene, søfartsskolerne, samt ikke mindst de 2 museer, Skibsfart & Dragtsamlingen og Fanø Museum. Nordby er centrum for mange af de kulturelle aktiviteter på Fanø.

Nordby

Byvandring Nordby

Oplev Fanøs hovedstad Nordby og få historierne om livet på Fanø idag og for mere end 125 år siden.

På byvandringen oplever vi både havnen, de små krogede gader, det pulserende liv i butiksgaden, og får den spændende historien om byen og dens mennesker. Plus et par skrøner.

Book her

Fanø Skibsfart og Dragtsamling

Museet viser historien om Fanø, der i flere hundrede år har skabt forskellige livsvilkår for indbyggerne, og fortæller historien om den specielle søfartskultur. På udstillingerne kan man både opleve skibsmalerier og fine skibsmodeller i samme målestok 1:48. Fra en lille Evert til den helt store Fuldrigger. På 1. sal får man et indblik i kvindernes liv på øen og deres karakteristiske Fanødragter. Fra konfirmand-dragt til den fine festdragt i kulørt silke, farverige broderier og knapper i sølv eller rav.

Fanø Skibsfart og Dragtsamling

Fanø Museum

Udadtil en beskeden bygning, der blev bygget i 1801. Museet er efter en stor renovering genåbnet i 2018.

Indvendigt rummer huset en meget alsidig samling møbler, værktøj, redskaber m.m., så man får et indtryk af, hvordan folk har klaret sig for ca. 150‑200 år siden. Ud over de ting, som hørte til hverdagen, ser man sjældne sager, som sømændene bragte med hjem fra alverdens lande.

Fanø Museum

Sønderho

Et besøg i Sønderho er et "must" når man besøger Fanø. Det er ikke uden grund Sønderho vandt prisen som Danmarks smukkeste landsby. Når man går i de smalle gader med de fine gamle huse, føler man sig hensat til en anden tid.

Sønderho

Byvandring Sønderho

Sønderho er indbegrebet af hygge og romantik.

Den lille landsby på sydspidsen af Fanø er berømt for sine mange smukke huse fra det 18. og 19. århundrede. At vandre rundt i Sønderho er som at blive ført 150 år tilbage i tiden.

Book her

Hannes Hus

er et »skipperhus« og blev bygget i 1750'erne. Det gamle miljø er bevaret, så man kunne tro, at skipperen og hans kone lige var rejst hjemmefra. Her er stadig de oprindelige møbler, bilæggeren, billeder, båsen til fårene og de ting skipperen kom hjem med fra sine rejser.

Hannes Hus

Sønderho Mølle

Sønderhoningerne skulle i gamle dage bruge Kongens mølle i Ribe, når kornet skulle males. Men i 1701 fik præsten tilladelse til at bygge den første mølle. Der blev siden bygget flere møller, blandt andre en stubmølle, som brændte 1894.

Den nuværende mølle blev opført året efter. Den holdt i 1923 op med at male korn, og var derefter ved at forfalde, men er siden blevet restaureret. Møllen er nu indrettet til museum.

Sønderho Mølle

Sønderho Brandmuseum

Sprøjtehuset er et af Danmarks ældste og bedst bevarede. I bygningen, som siden 1868 har huset den gamle brandsprøjte, har Jørgen von Hahn gennem årene samlet effekter, optegnelser m.m., der giver et levende indtryk af datidens brandberedskab.

Sprøjtevognen er fra 1895 og stammer fra Schackenborg. Den er af samme type som Sønderhos oprindelige brandsprøjte fra 1868.

Sønderho Brandmuseum

Sønderho Redningsstation

Er fuldt udstyret med redningsbåd og redningsudstyr. Båden står på det hjulsæt, som den blev trukket til strandkanten på af 6 heste. Desuden kan man se den udrustning, som redningsbåden var udstyret med samt det øvrige redningsmateriel, der kunne anvendes fra strandbredden. Endvidere findes en mængde plancher med gamle fotografier, beskrivelser og mandskabslister.

Sønderho Redningsstation

Malerne på Fanø

Igennem de sidste godt 100 år har miljøet, motiverne og det fine lys på Fanø tiltrukket mange malere.

Malerne på Fanø

Fanø Kunstmuseum

Museum med både en fast udstilling af malere med tilknytning til Fanø og skiftende udstillinger. Kunstmuseet er indrettet i en gammel bygning, der blandt andet har været anvendt som købmandsgaard og fabrik. Fanø har i lighed med for eksempel Skagen tiltrukket mange kunstnere på grund af det særlige lys og det maleriske liv.  

Fanø Kunstmuseum

Madsens Galleri

Den i Danmark verdensberømte maler og sanger Johnny Madsens eget galleri

Madsens Galleri

Realen

Fanøs kulturhjerte -  med musik, stand-up og meget andet

Realen

Atlantvolden på Fanø

Under 2. Verdenskrig blev der bygget mere end 300 bunkere. Flere af dem kan stadig ses og opleves.

Atlantvolden på Fanø

Mavedans

Der kræves ingen forudsætninger – på nær lysten til at begynde. Kom og prøv ”mavedans” – det er godt for både krop og sjæl. Blid form for motion. Og det drejer sig først og fremmest om at have det sjovt.

Det er ikke kun maven at man danser med. Hele kroppen røres, når man danser. Hofter, mave, skuldre, hoved, arme og hænder bruges i dansen.

Book her
Galleri Enggaard
Goldsmith Art Galleri

Strandsport

Den store strand på Fanø er velegnet til mange former for strandsport. Drageflyvning, strandsejlere og surf er alle populære aktiviteter

strandsport

Blokart

Hvis du er på udkig efter sus og spænding i trygge rammer, er du kommer til det rette sted. Blokart er en enestående oplevelse for dig der elsker sport på stranden og vind i håret. Hos Club Fanø er vi forberedte på at tilbyde dig alletiders uforglemmelige oplevelser med venner og familie, helt ude i det fri.

Book her

Kite Landboarding

Kite Landboarding er for dig, der for alvor vil mærke kræfterne og adrenalinen af at at blive trukket af en drage/kite. Man kan kalde landboarding for kitesurf på land, og det er en fantastisk måde at lære at styre en powerkite. Fanø strand er det perfekte sted at lære sporten da stranden er bred, lang, fald og hård og der er en specifik afmærket kitezone.

Book her

One-wheeler

Ja ! Vores elektriske One-wheeler skateboards er perfekte til offroad. Du har hele den kæmpestore strand til at lege på. 

Boardet Styres af dine kropsbevægelser, så har du prøvet skateboard, snowboard eller skøjter, så ved du hvordan man gør. For helt nybegyndere skal vores instruktør nok lære dig at beherske one-wheeler’en.

Book her

Skimboard

Skimboards bruges i vandkanten hvor der er lavt vand og fladt. Derfor er Fanøs fantastiske lange flade strand perfekt til at surfe og lære tricks på skimboard.

Skimboardet er mindre end de traditionelle surfboards, og er uden finner. Boardet anvendes til at glide hen over vandets overflade. 

Book her

Fanø - dragernes ø

Fanø er et perfekt sted at flyve med rager. Her er masser af plads til både begynderen, der lige har købt sin første drage og den erfarne drageflyver.

Fanø - dragernes ø

Golf på Fanø

Golfbanen er Danmarks ældste og eneste rigtige linksbane. Der er ingen andre baner i Danmark som den.

Golf

Fanø Golfklub

Fanø Golfklub

Kajak i Vadehavet

Havkajak i Vadehavet er en helt anderledes og spændende oplevelse. De kan både vælge det åbne hav på vestsiden, hvor bølgerne råder eller på østsiden, hvor det er tidevandet, som er udfordringen

Kajak

Mobil Sauna

Prøv vores mobile sauna på stranden på Fanø. Det er både fysisk og psykisk afslapning. Fra saunaens store panoramavindue kan i nyde udsigten over stranden og havet og kombinere det med en dukkert i havet. Med en sauna tæt på vandet bliver selv det kolde gys med badning om vinteren til en behagelig oplevelse.

Book her

Minigolf Pirat

Ohøj alle pirater, har I lyst til minigolf, som I aldrig har prøvet før?! Ung eller gammel, som par eller i en gruppe - hvis I ønsker en usædvanlig oplevelse, så er "Pirat Minigolf" i Rindby det helt rigtigt valg.

Pirat Minigolf

Minigolf Rødgaard Camping

Her er der liv og glade dage

Minigolf Rødgaard Camping

Minigolf Fanø Bad

2 minigolfbaner tæt på Cafe Pelargoniehuset og Golfhuset i Badets centrum.

Minigolf Fanø Bad

Bubble Ball

Spil Bubble fodbold og få et par timer med sport, grin og samvær. Det er er et spil for både børn og voksne, som kan spille sammen. Når du får plastikbolden på er du beskyttet og kan kaste dig ud i kampen.

Book her

Cykeludlejning - Club Fanø

Vi lejer kvalitetscykler ud fra vores butikker i Rindby Strand og Fanø Bad. Vi har både normale cykler og e-bikes til udleje

Club Fanø Cykeludlejning

Padel Tennis

Padel, er en sport, der bedst beskrives som 50% af det bedste fra andre ketcher – og batsportsgrene og 50% sjov, adrenalin, makkerskab og hyggeligt samvær.
Sporten er let at komme i gang med og appellerer derfor til en bred gruppe af udøvere.

Padel tennis
Cykeludlejning - Fri Bike Shop
Cykeludlejning - Fanø Cykler
Fanø Fodboldgolf
Beach Racer
M/S martha
Fanø Bikes

Dragebygning

Træ, papir og en snor. Det er alt hvad der skal til for at bygge en drage. Det er en dejlig og afslappende måde at være i naturen på. Og der er ikke noget som at flyve med en drage, som man selv har lavet.

Book her

Sælsafari - Club Fanø

Med Club Fanø vandrer vi ca. 1,7 km ved lavvande fra Sønderho Strand til Galgerevet på den tørlagte havbund. I sig selv en enestående oplevelse. Undervejs fortæller guiden om vadehavet og de spændende væsner vi møder undervejs.

Book her

Fanø Skovlegeplads

Naturlegepladsen i Fanø Klitplantage er et paradis for både børn og voksne. Naturlegeredskaber, bålpladser, agility baner og en smuk natur gør det til et perfekt udflugtsmål

Skovlegepladsen

De 5 bjerge på Fanø

Bjergbestigning på Fanø? Det lyder som en vittighed og det er det egentlig også. Men vi har lavet en rute, som vi kalder ” De 5 store”. De 5 store er Kikkebjerg, Pælebjerg, Klingebjerg, Annedalsbjerg og Mosedalsbjerg...

De 5 bjerge på Fanø

Kreativt værksted

Har I brug for at slappe af og lave noget sjovt sammen med børnene, så kom til vores Kreative Værksted – her kan I lave kan lave af sjove ting af naturens materialer. Kun fantasien sætter grænsen.

Book her

Porcelænsmaling

Har du lyst til at have et morgenmadssæt, som du selv har designet og malet. Så kom til vores workshop ”Lav dit eget porcelæn”. Det er noget som I kan lave sammen hele familien.

Book her

Skimboard

Skimboards bruges i vandkanten hvor der er lavt vand og fladt. Derfor er Fanøs fantastiske lange flade strand perfekt til at surfe og lære tricks på skimboard.

Skimboardet er mindre end de traditionelle surfboards, og er uden finner. Boardet anvendes til at glide hen over vandets overflade. 

Book her

Fanø Legeland (Rødgaard Camping)

Fanø´s legeland på 150 m2 fordelt over 3 niveauer!
På Rødgaard Camping har vi et stort indendørs legeland, fyldt med masser af skæg og ballade for de yngste.
En sjov oplevelse for alle børn under 12.
Gæster, som ikke bor på campingpladsen, kan købe adgang mod et ekstra gebyr.
Rødgard campings yngste gæster har gratis entré.

Rådgaard Camping
Fanø Fodboldgolf y