Essen und Trinken auf Fanø

Welterbe verpflichtet. Das gilt auch für unsere Lebensmittel. Auf Fanø liegt unser Fokus auf der Qualität und der Nutzung lokaler Rohwaren.

Fanø verfügt über eine einzigartige Natur und ist von Meer umgeben. Das bietet uns einige besondere Möglichkeiten, um kulinarische Erlebnisse zu schaffen.

Fisch aus der Nordsee ist ein wesentlicher Bestandsteil auf der Speisekarte vieler Restaurants. Die Restaurants verstehen sich sehr gut darauf, diese lokalen Roherzeugnisse in ihren Küchen zu verwenden. Wir haben mehrere Restaurants, die eigentlich schon das Gourmetniveau erreicht haben.

Fanø besitzt nur sehr wenig landwirtschaftlich genutztes Land, das Meiste der Insel ist Naturgebiet. Trotzdem gibt es eine Reihe von Herstellern, die spannende Qualitätslebensmittel produzieren.

Für diejenigen, die gerne etwas Einfaches haben möchten , finden sich ebenfalls sehr viele Möglichkeiten.

er.

Empfohlene Partner

 

SØNDERHO KRO

Køkkenet har, som noget af det eneste på kroen, fulgt med tiden og er baseret på Vadehavets vilde fauna og unikke spisekammer. Sommeren i Sønderho oser af byens gamle kultur, arv og miljø. Det er de mange folkemusikkere, kræmmere og kunstnere, som er med til at skrue en ekstra tand op for charmen.

 

KELLERS SPISEHUS

I Spisehuset  får gæsterne serveret et dejligt morgenmåltid. Senere kan man nyde en god frokost og en dejlig middag - eller måske en kop kaffe/noget koldt at drikke, i pejsestuen eller på den store hyggelige, overdækkede terrasse .

 

NØRBY KRO

Hos Nørby Kro er vores menu kort inspireret af årstidens delikatesser. Du kan altid finde lækre fiske anretninger, hvor vores kokke inspireres af de friske fangster fra havet, der omringer Fanø.

 

AROMA

Aroma er en italiensk restaurant, som ligger midt i Nordby ved Hovedgaden. Vi har en hyggelig restaurant i en gammel skippervilla med en afslappet atmosfære.

Vi har dejlige terrasser på begge sider af huset hvor der er rig mulighed for at finde en plads, når vejret tillader det.

 

BURGER BOYS

Burger Boys serverer hjemmelavet burger lavet af økologisk oksekød. Du kan også få en barista kaffe eller nuppe en is på vejen til stranden. Burger Boys ligge ved Rindby Supermarked.

 

RESTAURANT FAJANCEN

Fajancen er både en restaurant, café og antikvitetshandel, ligesom bygningen indeholder den populære, "Sønderho IsCafé".

 

RESTAURANT AMBASSADEN

Hyggelig café og restaurant med plads til 60 personer, en stor dejlig gårdhave (60 personer). Køkkenet tilbyder: dansk/europæisk land- og torvekøkken. Alt er lavet fra bunden og med masser af kærlighed!!

Speciale: bæredygtigt fisk fra danske farvande, sæsonbuffet (vinterferie, påske, sommerferien, efterårsferien, adventssøndage)

 

AXEL's KITCHEN 

 Axel's Kitchen byder jer velkommen. Nyd den italienske atmosfære, drik et glas vin i baren. Eller spis dejlig mad og slap af, imens børnene leger i vores populære legeland. Bordbestilling kan være nødvendig.

 

PELARGONIEHUSET

Minigolf og tennis udlejes fra caféen Pelargoniehuset, hvor I også kan nyde kolde og varme drikke, lettere anretninger – eller få lidt til den søde tand. 
Fra den store terrasse er der en flot udsigt ud over minigolfbanen, promenaden og klitterne.

 

PANDEKAGEHUSET

Pandekagehuset er en hyggelig og idyllisk pandekagerestaurant, som har en dejlig og rolig have, hvor gæster kan købe både søde og sunde pandekager. I tilfælde af dårligt vejr, er der indendørs siddepladser i de hyggelige stuer. Det er tilladt at ryge udendørs samt medbringe hunde udendørs i haven.

 

HJØRNEKROEN

Hjørnekroen i Nordby på Fanø byder på hygge, live musik, dart, pool, og god pubstemning. Hotspot
Hjørnekroen har mange musikarrangementer.

Lokale fødevareproducenter

 

SLAGTER CHRISTIANSEN

Fanø har en af Danmarks mest kendte og dygtigste slagtere. Slagter Christiansens butik på Fanø har eksisteret siden 1994. Her er det gode håndværk i fokus og Henrik Christiansen har fået flere priser, senest slagterprisen i 2019.

Produktionen af den røgede Fanø Skinke og en lang række forskellige pølser og salami er de mest kendte produkter, men Slagter Christiansen har også et stort udvalg af andre gourmetprodukter, chokolade, the og meget mere.

 

FANØ LAKS

Fanø Laks er på rekordtid blevet en levende legende i den danske madbranche. Råvaren er nordatlantisk opdrættet havbrug laks fra Færøerne og Norge. Alle laks er nøje håndsorteret og udvalgt til produktion. Laksene håndflækkes og håndtrimmes, dette for at opnå bedste struktur og kvalitet i kødet. 

Fanø Laks serveres på en række spisesteder på Fanø og kan købes i flere fødevarebutikker.

 

FANØ SPIRITS

Med udgangspunkt i øens stolte søfartskultur har Fanø Spirits udviklet deres prisbelønnede Skibsrom. Fanø Skibsrom destilleres på Jamaica og forædles efterfølgende på Fanø. Forædlingen består af en to-trins-lagring. Først lagres rommen med naturlige smagsgivere (bl.a. Fanø Lynghonning, havtorn og Madagaskar vanilje), hvorefter den efterlagres på portvinsfade.

Fanø Skibsrom serveres på en række af øens restauranter og kan ligeledes købes i flere specialbutikker.

Andre Spisesteder

Restauranter

Rudbecks, Nordby

Dino, Nordby

Fanø Krogaard, Nordby

Kromanns Restaurant, Sønderho

Nanas Stue, Sønderho

Fast Food/Cafe

Stoppestedet, Rindby

Perronen, Nordby 

Fanø Pizza, Nordby

Kaffehuset, Nordby

Haven, Nordby

Jimmys Køkken, Nordby

Kaffebanken, Nordby

De Tre Søstre, Sønderho

 

Lokale Fødevareproducenter

Fanø Bryghus

Fanø Salt