loder

Strandsport

Strandsport

Stranden er i sig selv et stort aktivitetsområde. Der er optimale betingelser for strandsejlads med blokart og kite-buggy, landboarding, kite- og windsurf eller drageflyvning.

Strandsejler og Surf
Suse hen ad stranden i en strandsejler eller på et surfboard på vandet. Det er livet!

Fanø har en af Europas bedste strande til strandsejlads. Der er et afmærket område ca. 3 km syd for Rindby til denne type aktiviteter.

Der findes mange forskellige typer strandsejlere. En strandsejler er en lille tre-hjulet, åben vogn. Nogle typer er monteret med sejl, andre trækkes af en håndholdt drage. Nogle kræver stor ekspertise, andre kan man lære at køre på 10 minutter.

Blokart
Blokart er den mest benyttede type til udlejning. Den er nem at køre og derfor også velegnet til begyndere. Den fås også med sidevogn, så selv mindre børn kan opleve suset. Det er en sport for alle, fra 8-10 år og op efter. Der er undervisning og udlejning af Blokart hele sommeren. 

Kite-Buggy
Kite-Buggy hedder en anden populær type. Den trækkes af en håndholdt drage og kræver større ekspertise. Fanø er tilholdssted for en lang række af de bedste Kite-buggy kørere, og der bliver også afholdt både trænings-camps og konkurrencer i Kite-buggy.

Landboard
Landboard er nærmest at sammenligne med et skateboard, men med større off road hjul. Den trækkes i lighed med en kite-buggy af en håndholdt drage, som også er sat fast til personen med et bælte. Dette gør det muligt at foretage akrobatiske hop med et landboard.

One-wheelers
One-wheelers er en slags skateboard med ét stort hjul på midten af brættet. En one-wheeler er batteridrevet og kan derfor bruges overalt.

Surf på Fanø

Fanø er et populært surfområde med rigelig plads, og forhold som kan tilfredsstille de fleste.

Det er et rigtigt godt sted at lære surf i bølger, både for nybegynderen i bølgesurf, og den mere øvede som skal perfektionere sin stil og tricks i bølgerne.

Havet ved Fanø er let tilgængeligt og brugervenligt. Det betyder meget, at man kan køre helt ned til vandet, og ikke skal slæbe udstyret flere hundrede meter, som man skal mange andre steder.

Der er overraskende gode forhold, både for begynderen i bølgesejlads og for den mere erfarne sejler.

En af de store fordele ved Fanø er, at her er der noget for hele familien, også for dem der ikke surfer. Alle kan få en god oplevelse.