loder

Kina til Fanø

Kina til Fanø

2023 står i Kinas tegn fra 11. - 16. juni. Udstilling med kinesisk kunst fra Nationalmuseet. Gallashows med kinesiske artister, 25 kitemasters bygger og flyver med drager på stranden i juni.

Alle sejl bliver sat til, når Fanø fra begyndelsen af juni kan præsentere forskellige aspekter af kinesisk kultur på Fanø.

Fanø er et mytisk sted for drage entusiaster og Kite Fliers Meeting kendt som det største træf for dragebyggere i verden. Kina er fødestedet for drageflyvningen og hvad er mere naturligt end at bringe de 2 sammen.

Derfor får Fanø fra den 11 til den 16. juni 2023 besøg af 25 af de mest fremtrædende dragebyggere. Dragebygning er et højt respekteret kunsthåndværk i Kina, så det bliver en helt speciel oplevelse at se så mange samlet på stranden på Fanø for at flyve med deres drager.

Et af mange højdepunkter bliver flyvning med ørnedrager. Flyvning kan både foregå indendørs og udendørs. Det er akrobatik i verdensklasse 

Den britiske dragebygger og samler Malcolm Goodmann bringer en del af sin store samling af kinesiske drager til Fanø i samme periode, hvor de bliver udstillet i Fanø Hallen.

LÆS MERE PÅ:  chinatofanoe.com

 

 

 

GALLAHOW I FANØHALLEN

I samarbejde med det Kinesiske Kulturinstitut i København & Zhejiang Song Dance Theatre, kan vi med stolthed præsentere på Fanø et fantastisk show med

Zheijiang Song & Dance Troupe
Butterfly Girls Band
Zhejiang Folk Art & Acrobatics General Troupe


Søndag den 11. juni 2023 kl 14.00 i Fanø Hallen, Nordby, Fanø
Søndag den 11. juni 2023 kl 20.00 i Fanø Hallen, Nordby Fanø

Truppen kommer til Fanø fra Kina alene for denne optræden og består af musikere, dansere og akrobater.

 

 

UDSTILLINGER PÅ FANØS MUSEER

De 2 museer Fanø Kunstmuseum og Fanø Museum er også en del af Fanø til Kina.

Fanø Kunstmuseum udstiller i perioden 3. juni til 22. oktober 22 kunstværker fra Danmarks Nationalmuseum. Adskillige af disse kunstværker har aldrig tidligere været udstillet og er blevet konserverede i forbindelse med denne udstilling. 

I forbindelse med udstillingen har museumsinspektør Benjamin Asmussen fra Museet Søfart i Helsingør udgivet en bog om kunstværkerne og Kinahandlens betydning for dansk søfart. I den forbindelse holder Benjamin Asmussen den 4 juni et foredrag på sognegården i Nordby og sin nye bog.

Sømænd fra fra fanø tog også del i samhandlen med Kina og på Fanø Museum vises en udstilling af en række af de effekter og souvenirs, som søfolk fra Fanø bragte med hjem fra Kina.