Fanø er et godt sted for børnefamilier på ferie

Her er der plads til børnene, hvad enten man bor i et feriehus eller på en campingplads

Stranden

Stranden er det store trækplaster. Der er masser af lavvandede områder, hvor selv små børn kan boltre sig i vandet. Under opsyn af forældrene naturligvis. Nordsøen er et åbent hav og selv om stranden på Fanø ligger godt beskyttet af Horns Rev, så skal man være opmærksom hvis man bevæger sig ud i havet.

Selve stranden er i den nordlige ende af Fanø meget bred, visse steder mere end 1 km bred. Der er god plads til alle, også hvis børnene vil spille bold, bygge sandslotte, flyve med drager eller andre lege. Det er tilladt at køre med bil på store dele af stranden, men vi oplever ikke problemer. Bilisterne kører langsomt og er opmærksomme.

 

 

Blokart

Ca. 2 km syd for Rindby Strand ligger den såkaldte ”Buggy Strand”. Det er et afmærket område, hvor det er tilladt at surfe og køre med strandsejlere. I området er der en skole, der underviser i at køre med blokart. Det tager kun ca. 10 minutter at lære og børn helt ned til 9-10 års alderen kan være med. Mindre børn kan også være med, der findes blokarts med 2 sæder, så de mindre børn kan køre sammen en forælder. Det er en fantastisk oplevelse at suse hen ad stranden med vinden som motor.

 

 

Sæler

Sælerne er den helt store attraktion på Fanø, for store og for små. Der er i perioder mange hundreder sæler på Fanø, som kan opleves flere steder. I havnen i Nordby er der en lille koloni af sæler meget tæt på kajkanten, som ligger og soler sig. Den lille sandbanke bliver oversvømmet ved højvande, så den bedste chance for at se dem er når vandstanden er faldende.

Sydvest for Sønderho ligger den store sælbanke. Her ligger der i perioder flere hundreder sæler. Der er herfra man kan komme på en sælsafari med guide. Sælerne er den store attraktion på turen, men alene det at kunne gå 1,5 km ud i Nordsøen på den tørlagte havbund er en helt fantastisk oplevelse. Guiderne fortæller om naturen og laver aktiviteter sammen med børnene.

 

 

Cykle på Fanø

Den bedste måde at opleve Fanø på er på cykel. Afstandene på Fanø er korte og der er cykelstier på de fleste strækninger. Man kan roligt tage børnene med på en cykeltur til stranden eller i skoven midt på øen. Mange cykler også på selve stranden. Den del af stranden, der ligger længst væk fra havet, er fast og hård og ligeså god at cykle på som en cykelsti. Man kan cykle hele vjen fra sommerhusområderne i den nordlige ende af øen til Sønderho mod syd. 

 

Skovlegepladsen

Skovlegepladsen er nok det populæreste sted på Fanø for børn. Den ligger i et smukt naturområde midt på øen. Der er masser af plads til at lege, både på selve legepladsen og i den skov, der omgiver den.

Legepladsen består af en lang række legeredskaber lavet af materialer fra plantagen. Der er både forhindringsbaner, klatreredskaber, fantasifigurer og forskellige spil. I Sherwood skoven er der mulighed for at lege Robin Hood og hans lystige svende.

I tilknytning til skovlegepladsen er der et stor picnicområde med bålpladser, både udendørs og under et halvtag. Den overdækkes bygning har plads til ca. 50 personer. Der er også et toilet ved skovlegepladsen.

 

 

Kaniner og rådyr

Tidligt om morgen og ved solnedgang kan I opleve både kaniner og rådyr helt tæt på. Fra sommerhusets vindue kan man se dyrene lege og lede efter føde. Der er mange tusinde kaniner på Fanø og man kan se kaninhuller overalt i klitter og sommerhusområder.


The Big Five

The Big Five er en skattejagt for hel familien. På skattejagten skal man bestige de højeste ”bjerge” på Fanø og finde en en post, der er gemt tæt ved bjerget. Ruten er lavet som en Geocaching rute, og ligger på hjemmesiden www.geocaching.com. Er du ikke geocacher, så er det også i orden, hvis du tager et foto af dig selv og din familie på toppen af bjerget.

Når man har fundet og besteget de 5 højeste bjerge på Fanø har Fanø Turistbureau en præmie til alle bjergbestigerne. Det er ikke rigtige bjerge, men klitter og den højeste er 21 m, så alle kan være med.

 

 

 

Club Fanø

Club Fanø er et aktivitetscenter for både børn og voksne, der lige på Sønderklit 5 i Fanø Bad. Her er der forskellige aktiviteter og workshops: her kan børn helt ned til 3-4 års alderen bygge deres egen drage, lave en masse forskellige ting i det kreative værksted og lave egne stearinlys. Club Fanø laver også en række udendørs aktiviteter forskellige steder på Fanø: Sælsafari i Sønderho, Blokart Skole på stranden syd for Rindby, det sjove Bubble-fodbold på og flere andre aktiviteter.

 

Legeland

Campingpladsen Rødgaard Camping har et indendørs legeland, som især er populært blandt de mindre børn.


Legepladser, minigolf og fodboldgolf

Ud over skovlegepladsen, er der legepladser ved flere af campingpladserne i Rindby strand. Det er også her 2 af de 3 minigolfbaner på Fanø ligger. Minigolfbanerne er meget forskellige og der er mange timers sjov i vente. Det gælder også fodboldgolfbanen, der også ligger tæt ved campingpladserne i Rindby Strand.


Riggerloftet

En af de rigtig sjove aktiviteter for børn foregår i museet Fanø Skibsfart- og Dragtsamling. Her er der indrettet et arbejdende værksted, hvor børn har mulighed for at lære at arbejde med reb af en rigtig søulk. Børnene får selv lov til at lave et stykke håndværk. Når der hænger en redningskrans på væggen uden for museet, arbejder søulken på sit værksted.

Fanø er børnenes ø.