Bjergene på Fanø

Bjergbestigning på Fanø? Det lyder som en vittighed og det er det egentlig også. Men vi har lavet en rute, som vi kalder ” The Big 5”. The Big 5 er Kikkebjerg, Pælebjerg, Klingebjerg, Annedalsbjerg og Mosedalsbjerg. Ruten er lavet som en Geocaching rute, og ligger på hjemmesiden www.geocaching.com.

Alle der har besteget de 5 bjerge, kan på Fanø Turistbureau, Skolevej 5-7, Nordb, få udleveret et certifikat som officiel Fanø bjergbestiger. Er du ikke geocacher, så er det også i orden, hvis du tager et foto af dig selv og din familie på toppen af bjerget. Det er en sjov skattejagt for hele familien, som fører til steder man ikke normalt opdager.

Bjergene på Fanø er egentlig klitter, som er opbygget gennem mange hundrede år. Fanøs 'ældste klitter' findes på øens østkyst, hvor til de er vandret i 1500 og 1600-årene under den Lille Istid, f.eks. Annesdals Bjerg og Klingebjerg. Jo længere mod vest man kommer jo yngre bliver klitterne. På stranden mellem Fanø Bad og Rindby Strand kan man se den næste generation af klitter blive skabt.

 

 

Kikkebjerg

Bjerget vest for Nordby, hvor indbyggerne fra Nordby kunne holde øje med, om der var hjemvendte skibe på vej ind gennem Grådyb.

 

 

 

Klingebjerg

Bjerget på Halen med udsigt over både Esbjerg og Nordby. 

 

 

 

Annedalsbjerg

Bjerget midt i Fanø Klitplantage, tæt på Albue Fuglekøje og spændende vandreruter.

 

 

 

Pælebjerg

Det højeste bjerg på Fanø med en fantastisk udsigt over stranden og havet.

 

 

 

Mosedalsbjerg

Det sydligste bjerg med udsigt over både stranden, sælerne på Galgerev og Sønderho.

The Big Five

En svimlende oplevelse i højderne

Download her: