Strand og natur i verdensklasse

Fanøs hovedattraktion er vores strand

På vestsiden af Fanø ligger den mere end 15 km lange og visse steder mere end 1 km brede sandstrand. Stranden er så stor, at der er plads til alle, både dem der vil dase i solen og bade, lede efter rav, surfe eller køre strandsejler.

Fanø - et paradis for sæler

Havet rundt om Fanø er hjemsted for en stor bestand af sæler. Der er både spættede sæler og gråsæler. På den store sandbanke sydvest for Sønderho kan der om sommeren være op til 500 sæler samlet på eet sted. Oplev dem på en af vore guidede ture.

Fugleliv i verdensklasse

Vadehavet er det største sammenhængende tidevands område i Europa og en vigtig rasteplads for trækfugle.

Nationalpark Vadehavet

Fanø er en del af nationalpark vadehavet, der er optaget på UNESCO's verdensarv liste.

Rav - Nordens guld

Bliv skattejæger på Fanø. Gå på jagt efter ravet, som skylles op på stranden mod vest. Ravet finder du især lige efter en periode med kraftige bølger.

Aktiv ferie på Fanø

Fanø - et paradis for drager

Fanø er et af de mest populære steder i verden for drageflyvere. Om sommeren kommer mange mennesker til Fanø for at flyve med drager. Byg din egen drage og oplev glæden ved at mærke vindens kraft.

Strandsejlads

Den store og brede strand er perfekt til strandsejlads. En af de helt store oplevelser er at suse hen ad stranden i en blokart, som er et trehulet fartøj med sejl.

Fanø bør opleves på cykel

Fanø er en lille ø, hvor det er nemt at komme rundt på cykel. På Fanø Turistbureau er der cykelkort med cykelruter med forskellige temaer.  

Book dine oplevelser på Fanø hjemmefra

Se det store udbud af oplevelser, der kan købes på vores online booking system. 

Motion og frisk luft på Fanø

En vandretur på stranden, de gamle klitlandskaber ved Havside Bjerge eller roen i Fanø Klitplantage, bestige de 5 bjerge eller bare nyde den salte havluft på toppen af en klit.  

Kultur, shopping og lokale fødevarer

Sønderho - Danmarks smukkeste landsby

Oplev de mange velbevarede huse fra det 18. og 19. århundrede. Den smukke landsby syder af kultur og kulturhistorie med museerne Hannes Hus, Fanø Kunstmuseum, gallerier, kunsthåndvæk og restauranter.

Nordby - en gammel skipperby

Den maritime historie er synlig overalt i Nordby. De gamle skipperhuse, vejnavnene, søfartsskolerne, samt ikke mindst de 2 museer, Skibsfart & Dragtsamlingen og Fanø Museum. Nordby er centrum for mange af de kulturelle aktiviteter på Fanø.

Malerne på Fanø

Fanø og især Sønderho har i mange år tiltrukket kunstnere. Nogle for en kort periode, andre har bosat sig på øen. Oplev kunstnerne på Fanø Kunstmuseum og på gallerierne i Sønderho og Nordby

Shopping på Fanø

Specialbutikker, kunsthåndværkere og lokale fødevarer. Der er masser af spændende shopping på Fanø.

Madoplevelser på Fanø

Fanø er et af de kulinariske centre på den jyske vestkyst med fokus på lokalt producerede råvarer.